dijous, 3 de gener del 2013

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per as docents - GTIC


http://ariadnamiralleseduca.blogspot.com.es/2012/11/usos-educatius-dels-blogs-recursos.html

Aquests va ser el primer llibre que vam haver de llegir en l'assignatura de GTIC, el qual ens dóna informació sobre els blocs.
Després de llegir-lo destacaré els conceptes, que per a mi, han sigut els més importants, i són:


  • Bloc: és un lloc web compost per entrades organitzades mitjaçant cronologia inversa, actualització i estil personal i informal. 
  • Blogosfera: és un organisme viu, una xarxa biològica que com a tal no té ni tindrà límits. La blogosfera està composta per comunicats que cada vegada seran més diverses. Els blogs creen comunitats que reforcen el sentit democràtic de la societat civil, si bé els blogaires defensen la seva individualitat i no se sotmeten a jerarquies, només reconeixen el mèrit de qui, des del seu punt de vista, fa les coses de manera adequada.
  • Blogroll o llista de blogs: és una llista d'enllaços que l'autor recomana perquè tenen relació amb els temes tractats en el seu bloc o per altres aspectes.
  • Enllaç permanent: encara que cada entrada és una pàgina independent, totes tenen una direcció d'enllaç permanent que inclou la data en la què es va publicar i el títol amb un format semblant. 
  • Etiquetes i categories: són els elements que faciliten l'organització i identificació dels continguts, una manera d'organitzar la informació.
  • Post: article o entrada, el cos de contingut que forma del blog.
  • Rss: la sindicació a través d'RSS és la nova forma d'accedir a la informació. Consisteix en què una vegada seleccionada les fonts d'informació d'interès, aquestes fonts enviïn avisos d'actualització a l'usuari, sense la necessitat que l'usuari hagi d'anar comprovant si hi ha novetats en cada una d'elles.
Com a conclusió, crec que aquest llibre és molt interessant ja que t'explica totes les eines per crear i elaborar un bon bloc. També crec que és molt acertat fer-lo llegir als futurs mestres/as ja que poc a poc tenen que introduir a classe i a la seva vida la tecnologia i per això aquest llibre es una bona eina per educar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada