dijous, 3 de gener del 2013

Setmana d'Activitats Extraordinàries (SAE)

En aquesta setmana cada dia vam realitzar una sèrie d'activitats que ara us explicaré.

El dilluns 12 de novembre vàrem assistir a la conferència de Anna Pérez titulada "Mestre/a TAC o ser mestre avui", la qual va ser molt interessant i amena ja que va explicar amb un powerpoint i amb experiències, lo important i lo educatiu que és educar als nens mitjançant la tecnologia. Una frase que em va agradar molt i crec que és molt significativa va ser; "Tenim escoles del segle XIX, mestres del segle XX i alumnes del segle XIX". Aquesta frase és important ja que és el que està passant actualment a les escoles, els professors prefereixen utilitzar els mètodes tradicionals però els alumnes estan amb mètodes més innovadors, per això l'educació ha de canviar i som nosaltres tant importants.

El dimarts 13 de novembre vam fer una visita al MNAC de Barcelona. En aquest museu ens van realitzar la mateixa visita guiada que als nens petits titulada: La dansa de Fades i Fullets. 
En aquesta visita ens expliquen una historia, imaginària, en la qual ens ambienten en boscos on viuen les fades i els fullets. La guia ens explica cada personatge, el qual vas trobant poc a poc i explicant la seva història. 

El dijous 15 de novembre vam realitzar la primera visita a una escola, vaig anar a l'Escola Pegaso a la classe de P5. Va ser una experiència innoblidable, i molt educativa ja que mai habia estat amb nens d'aquesta edat i va ser molt gratificant i molt divertit fer les activitats establertes per la mestra. A més a més, la mestra va ser molt simpàtica i atenta amb mi, ja que em deixava plena llibertat per ajudar en les activitats. 
En conclusió, aquell dia vaig sortir molt contenta i satisfeta del treball que havia pogut fer i dels nens d'aquella classe.

I per últim el divendres 16 de novembre, primer van escoltar el concert de "Com sona". Un concert destinat per a nens d'educació infantil, per això la majoria de cançons eren moxaines, que haviem après prèviament, i cançons amb representació. Va ser un espectacle molt educatiu ja que ensenyaven els instruments per a que els nens, poc a poc, es vagin familiaritzant però a la vegada molt divertit ja que utilitzaven moltes moxaines, danses, etc.
I com a última conferència va estar presentada per Jaume Cela amb el títol "el mestre del futur". Va explicar que haviem d'aprendre i el que no, ja que nosaltres som el futur del nens i hem de potenciar les seves qualitats, per això hem de tenir clar que a l'escola els nens s'han d'equivocar i realitzar preguntes per aprendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada