diumenge, 28 d’octubre del 2012

Wikis - GTIC

En l’última classe de GTIC vam aprendre el que és un Wiki. Un Wiki és una web, on creés un usuari i realitzes la teva primera pàgina on pots modificar o esborrar un mateix text que comparteixen amb més gent, el qual pot ser públic, semi-públic o privat. Els textos o “pàgines wiki” tenen títols únics, però a la vegada diferentes paraules poden tenir enllaços a altres pàgines ja que no es com un google drive que escrius de forma simultanea, en els wikis és té que desa la informació per que els altres poguin veure-la. 


Per demostrar que els wikis són importants per a les mestres aquí us deixò les seves virtuts pedagògiques segons Jordi Vivancos són:

· Són democràtics perquè permeten als usuaris crear i editar qualsevol pàgina.
· El contingut s’edita d’una manera molt ràpida, facilitant als usuaris aportar nous continguts al document.
· El format tant simple permet concentrar-se en el text, és a dir, et centres en el que escrius i com ho escrius sense distraccions.
· Faciliten l’elaboració de documents de gran abast de forma col·lectiva.
· Ajuden a recuperar alguns trets del llenguatge oral com l’apropiació i recreació i també de la paraula escrita com la reflexió, recensió, publicació de resultats.
· Hi ha fòrums de discussió on eduquen el debat obert, l’argumentació i contra argumentació, promovent la presa de decisions de forma no jerarquitzada.
· Faciliten l’edició col·laborativa i oberta ja que tothom pot escriure i a la vegada són analitzats i llegits constantment per la comunitat.
· Generen patrimoni cultural col·lectiu durable, ja que si un treball es queda en un ordinador només l’haurà vist el professor. Els wikis ajuden a que aquests treballs adoptin una dimensió més amplia on tots poden veure’l.
· Promouen el voluntariat.
· Es fomenta l’ètica de la participació positiva a les comunitats wikis. 


I un vídeo explicant que són els wikis:




L’exercici de classe va consistir en crear un wikis compartir-lo i anar afegint links, fotos, vídeos, etc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada