diumenge, 28 d’octubre del 2012

Vídeo y educación - GTIC

http://www.lalibreriadelau.com/libros-de-educacion-y-pedagogia-ca22_91/libro-video-y-educacion-p35212

Després d’haver llegit Vídeos i educación de l’autor Joan Ferrés, hem d’esmentar el por de la societat envers als canvis, ja que des de fa molts i molts anys ens passa els mateix, per exemple amb el ferrocarril o amb un simple bolígraf, aquest objectes eren tractats amb por ja que era un canvi en les seves vides. I això mateix va passar amb la tecnologia, la qual ens ha ajudat a crear:

-          Un nou home, que no només desenvolupa l’hemisferi esquerre ( lectura, càlcul, l’escriptura, la lògica, etc) sinó que també ho fa amb l’hemisferi dret (reconèixer les formes, els records, etc).

-          Un nou mode de conèixer. Perquè som diferents a les generacions passades degut a la evolució de les noves tecnologies, i això causa que apareguin altres formes de pensar i d’expressar-nos.

-          Un nou llenguatge com per exemple el llenguatge matemàtic, l’oral, l’escrit, el gestual o l’audiovisual.

Encara que també te inconvenients. Un estudi realitzat en el Congres de Psiquiatria Infantil celebrat a Françia en 1979 es va presentar els següents resultats d’un estudi realitzat sobre tres mil nens francesos. Un 44% preferia afectivament més a la televisió que al seu pare, un 20% preferia afectivament més a la televisió que a la seva mare i només el 36% preferia afectivament més als seus pares que a la televisió.
En resum no tindríem que tenir por als canvis, però si no deixar-nos anar per ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada