dilluns, 15 d’octubre del 2012

Anàlisis d'un bloc - GTIC


Després de mirar tots els blocs sugerits, el que més m’agradat e interessat a sigut un bloc d’una escola bressol que és diu Cuca Fera.

En la primera mirada podem veure que és un bloc que té només un títol “El bloc dels nens i nenes de la Cuca Fera”, amb un fons blanc, sencill que només té com a decoració on esta el títol. En la part dreta podem veure una animació d’un rellotge, un calendari, els arxius ordenats per mesos, els comentaris més recents dels familiars i una llista de blocs, que aquesta escola ofereix els pares per mirar com el bloc de l’Ajuntament de Tona, El racó dels nens, La revistona, Bloc pa amb xocolata i la del Consell de participació escolar.
 A medida que vas baixant et trobes amb la pàgina principal on penjant les activitats realitzades, etiquetades per aules (depenen de la professora que realitzar l’entrada) o per entrada general, on utilitzen els comentaris rss per a comunicar els pares, de forma audiovisual amb un vídeo o fotografies  acompanyades d’un escrit, explicant una mica més en detall. S’ha de dir que és un bloc bastant nou ja que el que abunda són les entrades explicant l’adaptació que realitzen els nens al portar-los a una escola bressol, ja que la majoria son molt petits, però també hi pots trobar una entrada que explica un berenar d’ex alumnes, en la qual explica com va ser aquella trobada amb tots els pares, nens i professores. En la par inferior del títol podem veure unes pestanyes que ens porten a les aules d’aquesta escola i a la vegada al espai on els pares poden deixar i coneixer informació de tot tipus, per exemple en que classe està ubicat el seu fill (en la dels Cargols, El Sol, Els Núvols o les Formigues) , amb quina professora li toca i a la vegada ,els pares, poden deixar un comentari,  n’és un bon exemple tots els comentaris que és poden trobar en aquest espais, donan el seu agraïment, preguntan com és porten els nens, donan ànims a les professores, els pares, etc . I per últim tindríem l’espai Cuca Fera, el qual deixa penjar els pares comentaris tant per a les professores, com per parlar entre ells, etc.

He escollit aquest blocs perquè m’agrada la estructura, sencilla però a la vegada funcional, ja que no la té atapaida de imatges de fons o lletra escandalosa, sinó que és més harmoniosa i per al públic que està adreçat, que són els pares dels alumnes, és util. M’agrada també perquè es un altre manera d’informar els pares, ja que el que s’utilitza actualment són les agendes en las quals, depèn de l’agenda, pots posar poques fotografies i cap vídeo, per això  crec que és una manera original i efectiva d’explicar ,no només amb paraules, el que passa dins de l’escola i a la vegada deixa els pares participar en l’escola ja que poden deixar comentaris en les entrades que realitzin l’equip de mestres del centre o en la pàgina de l’aula del seu fill.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada