diumenge, 28 d’octubre del 2012

L'orquestra simfònica - MÚSICA

L'orquestra simfònica:

Una orquestra simfònica és una agrupació o conjunt musical de gran grandària que compta amb diverses famílies d’instruments, com el vent, percussió i corda i té generalment més de vuitanta músics, nomès a vegades arriba a tenir més de cent tot depèn del lloc i de l’obra musical.

Les families són:


  • Instruments de corda: el violí, la viola, el violoncel, el contrabaix, el piano i l'arpa.
  • Instruments de vent fusta: la flauta travessera, el flautí, el clarinet, l'oboè, el fagot, el corn anglès i el contrafagot.
  • Instruments de vent metall: la trompeta, la trompa, el trombó, la tuba i el fiscorn.
  • Instruments de percussió: els timbals, el xilofon, el bombo, els plats, la caixa clara, les campanes tubulars i la lira. Encara que també tenim altres accessoris com el triangle, la pandereta, la cortina, les castanyoles i el gong


Cada secció de l’orquestra té una col·locació determinada per a potenciar la sonoritat dels instruments, la colocació seria: la corda al capdavant de més agut a més greu, darrera els de vent primer fusta i metall, i al final els de percussió o el piano. 


http://blocs.xtec.cat/andantino/?page_id=848


Finalment, podem afegir que molts d’aquests instrument són el cor de l’orquestra i mai es renuncia a ells i n’hi ha d’altres que són auxiliars, que hi surten a vegades. Per exemple, el violí és imprescindible i el piano no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada